Activitat finalitzada
Diumenge, 06 de novembre 2022

XXI JORNADES D'ECOTURISME A PEDREGUER (Novembre 2022) Primera Excursió “De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. GUIA: Pasqual Costa


Dificultat: Baixa
Distància: 2
Durada: 3
Hora i lloc i d’eixida: (1a excursió: De la corversa al silenci) 9 h. Glorieta de Pedreguer
Inscripcions: Del 31/10/2022 al 02/11/2022
Places disponibles: 53

Organitzen: C.E.Pedreguer. Institut Estudis Comarcals de la Marina Alta. Coop. Agricola Sant Blai. Creama Pedreguer

Col.laboren: Fundem. Universitat d´Alacant. Associació Fotogràfica i Audiovisual de Pedreguer (AFAP). Pacte M.A.

Patrocina: Ajuntament de Pedreguer

INSCRIPCIONS: La inscripció de totes aquestes excursions es faran a la Casa de Cultura de Pedreguer

EXCURSIONS:

Diumenge 6:  “De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. GUIA: Pasqual Costa (Dificultat baixa, 2 km).

Diumenge 13:  “Ruta pel patrimoni històric, cultural, natural i paisatgístic de Tàrbena: el Pla d’Aialt, el Cocoll, Albirec, sa Cova de Dalt i port de sa Creueta”. (Dificultat moderada, 7 km). Hora trobada 8.00 rotonda del Sequier. Desplaçament en bus.

Diumenge 20:  ”Despoblats moriscos de la Vall d’Alcalà: l’Atzuvieta, Alcalà, Rafalet, Benialí, Beniaia i la Querola”. GUIA: Pasqual Costa (Dificultat baixa, 8 km). Recorregut per camins asfaltats. Hora trobada 8.00

rotonda del Sequier. Desplaçament en bus.

Diumenge 27:  “Ruta per Jesús Pobre: olivera mil·lenària i tossal dels molins”.

GUIA: Maria Roselló - Endèmica Natura (Dificultat baixa, 8 km). hora trobada 8.00 rotonda del Sequier. Desplaçament en bus.

Per a participar en totes les excursions és necessari fer la inscripció prèvia a la Casa Municipal de Cultura (Tel 96 645 62 00). Les places són limitades.

CICLE DE XERRADES:

Dimecres 2: “Una nova ruta local: De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. Pasqual Costa Cholbi, arqueòleg.

Dimecres 9:  “Raïmet de pastor: un deliciós aperitiu silvestre”. Maria Roselló Senent, d’Endèmica Natura.

Dimecres 16: “Canvi climàtic i economia circular: reptes i oportunitats per a la societat”. José Francisco Molina Azorín, Universitat d’Alacant.

Dimecres 23: “Cuineres del territori: diàleg sobre el paper de les dones en la configuració del patrimoni culinari i gastronòmic”. Josep Bernabeu Mestre i María Tormo Santamaría, Universitat d'Alacant.

Totes les xerrades tindran lloc a la Casa Municipal de Cultura a les 19.30h.

CURS:

Curs d’ AGROTURISME, dins del cicle d’ EMPRENEDORIA AGROALIMENTARIA, organitzat per CREAMA juntament amb el Servei de Transferència de Tecnologia, pertanyent a la Conselleria d’Agricultura.

Dades realització: 28, 29 i 30 de novembre, de 17.00h a 20.00h.

Lloc: Casa de Cultura de Pedreguer

Enllaç Inscripcions

Més informació contactar amb Creama de Pedreguer: adl-pedreguer@creama.org 966457294.

ACTIVITAT ESCOLAR:

Divendres 11: VISITES GUIADES AL JARDÍ MEDITERRANI I ECOLÒGIC DE “L’ALBARDA” Adreçades a l’alumnat de 6é dels col·legis públics de Pedreguer.

EXPOSICIÓ:

Fotografies del XX Concurs Fotogràfic d’Ecoturisme, Del 16 de novembre al 9 de desembre.   Lloc: Casa Municipal de Cultura Inauguració: 16 de novembre, després de la xerrada “Canvi climàtic i economia circular: reptes i oportunitats per a la societat”.

XX CONCURS DE FOTOGRAFIA D’ECOTURISME:

Diumenge 6: Pel recorregut “De la conversa al silenci. L’abeurador, l’asil, la creu de terme i el cementeri de Pedreguer”. (Consulteu les bases al QR del cartell o a la web de l’Ajuntament de Pedreguer)