El Parc Natural del Montgó va ser declarat oficialment l’any 1987 gràcies als seus valors paisatgístics, les seues flora i fauna.

Amb una altitud de 753 m. d’altitud, el parc alberga més de 600 espècies vegetals. Cal destacar-hi el coscollar, l’espígol, el fenoll marí, la violeta roquera valenciana, l’escabiosa rupestre, la savina negra o el margalló.

Pel que fa a la fauna, s’hi observen aus, com ara la gavina de potes grogues o la gavina roja, diversos còrvids i rapaços (àguila caça perdius, un parell de mussols reials, xoriguer popular i falcó pelegrí), rèptils, amfibis i mamífers com ara el liró caretó, conill, teixó, geneta, etc.

Recorre les sendes de curt recorregut (PR V 152) o la ruta verda.

Totes aquestes rutes es troben senyalitzades i presenten dificultats que oscil·len de mitjana a baixa.

Descobriu coves com ara la “Cova de l’Aigua” o la “Cova del Camell”, arribeu al cim del Montgó, on les vistes us impressionaran, sentiu la natura a prop vostre, amb la mar de fons.

 

RUTES DE SENDERISME

Les rutes de senderisme A,B i C que es detallen a continuació són Sendes de Curt Recorregut homologades per la Federació Valenciana de Muntanyisme. Homologació: PR V-152.

Hem de recordar que ens trobem dins d’ un espai natural protegit. Per a contribuir a la seua conservació hem d’intentar anar en grups reduïts, fer el menor soroll possible, no eixir de les sendes delimitades, respectar els animals i plantes, i no deixar brossa, residus ni cap deixalla del nostre pas per l’itinerari.