Ruta dels Molins de vent
i del Miquelet de la Sella

Caracteristiques:

Distància: 6 km.

Duració: 2 hores a peu sense parades.

Dificultat: baixa.

Marques: en la zona urbana cal seguir el nom dels carrers, avingudes, camins, etc. el tram de senda està marcat.

Recomanacions: portar aigua.

Regles bàsiques de comportament: no feu foc, atenció als fumadors amb els llumins i les cigarretes mal apagades, deixeu la muntanya neta. Respecteu el patrimoni històric, edificat o no, el natural, etc.

Itinerari:
El trajecte s’inicia a la Glorieta, segueix pel carrer del Col—legi i el carrer  dels Furs fins al pou de la Murta. Cal travessar el camí i el arranc del Marx,  per tal de pujar el tossal fins els molins de vent. Darrere del molí més gran, trobarem una cisterna excavada a la roca. Una vegada acabada la visita,  agafarem la senda que es dirigeix cap a l’est. A ma dreta ens podem desviar  per veure les restes d’una antiga caseta. Continuarem descendint pel caminet fins arribar a l’avinguda de Joan Carles I. Travessarem l’autopista AP-7 i la  carretera nacional 332 per dos ponts. Ens desviarem a la dreta per agafar el  camí del Collado i començar l’accés a la muntanya. Una vegada acabat el  tram asfaltat prendrem la senda que hi ha a l’esquerre. Ja al mig dels dos pics ens desviarem a l’esquerre per ascendir cap el Miquelet de la Sella.  Tornarem a baixar pel lloc per on hem pujat fins la collada entre els dos pics i descendirem per la vessant que mira a la mar fins aplegar a la urbanització de  La Sella. Sobre l’asfalt anirem per l’avinguda del Baix Segura, ens  desviarem a l’esquerre pel carrer de la Plana Alta (aquest no té eixida) i a la  dreta per l’avinguda de l’Alacantí fins el Collado.

Tornarem a passar la cara sud per buscar l’antic camí del Collado. Finalment cal arribar a l’avinguda de Joan Carles I i tornar al poble.